Tuesday, March 02, 2010
3
semalam aku dapat kol dari seseorang yang menyatakan aku diterima bekerja di teeeeeet..dan mula report duty on 1 Mac!bole lak ari die kol tu jugak nak aku masuk keje..then aku mintak sebulan notis..due to my company's policy

aish berat benor la masalah 'problem' kali ni..antara kerjaya dan soal hidup

yela dalam hidup ni kita tak selalu berada dalam 'comfort zone'!

dulu yela memang aku nak settle down hidup di KL..bersama 'pasangan' yang memang orang sana..tapi dalam masa yang sama family lebih memerlukan aku...jadi aku berkorban sekejap sementara aku belom terikat dengan komitmen sebagai isteri

aku turutkan tangggungjawab sebagai anak..pulang ke tanah tumpah nya darah ku..bumi Terengganu..ehehehe (da macam lirik lagu negaraku maa)

aku tinggalkan kerjaya di sana yang aku kira mempunyai prospek yang luas untuk aku..

tapi itu cerita lama...dah tutup buku pon...aku tinggalkan semua tu dengan seribu satu kenangan dan pengalaman yang paling manis dalam hidup ini

dan sekarang...bila keadaan family dah kembali stabil..aku agak bebas untuk memilih untuk bekerja di tempat lain...lain pulak ceritanye

alhamdulillah..dah rezeki aku diterima bekerja di sini..masih ingat dengan pengalaman aku di interview secara beramai-ramai?kalau tak ingat sila baca balik..ehehe

dulu memang aku rase dah tak de harapan nak keje kat situ..sekali semalam baru dapat panggilan talifon yang aku diterima...argh!!

kalau dulu aku terlalu mengharap kan kerja itu..tapi sekarang..lain pulak ceritanya

status 'soal hidup' aku pon dan bertukar...pasangan hidup dah bertukar dari 'orang sana' kepada 'orang sini'...*bukan sebab aku playgirl ye..ni semua kerana masalah family..kang ade lak yang salah faham satgi

bukan soal gaji...tapi soal kerjaya dan soal hidup..bagi aku prospek kerja di sana adalah lebih luas dari tempat keje aku srkg..tp bila fikirkan 'soal hidup' banyak yang perlu aku buat dalam masa terdekat ni...adeiii yenaaadeii

kenapa setiap kali dapat kerja yang aku nak sangat..mesti dapat time yang tak berapa sesuai..

apa-apa pon aku tao sume ni dugaan buat aku..aku harus terima dengan hati yang terbuka dan fikirkan semasak-masaknya...

ape yang terbaek untuk aku itulah jawapan aku..tungguuu

akhir sekali terima la senyuman yang penuh kekaburan dari aku..=)

3 bisikan:

  1. wow yani kembali ke KL.bleh aktif bersavoc kembali :)

    amboiii cerianya gambooo :D

    ReplyDelete
  2. do what u think best for u dear..and ur future as well..u still very young to think about settling down..anyway, kalu keje kl, do contact me..*wink wink

    ReplyDelete

Terima kasih untuk "Bisikan" Anda yang Menceriakan!
*Yani akan balas kunjungan anda.


"Yani doakan anda diberi kesihatan yang baik sepanjang zaman."