Saturday, March 27, 2010
7
takleh tido lak aku malam ni..dah pukul 12.17 am..mata masih duk kelip kelip tak leh tido...ade kes syahdu~ *ahaha itu kes lain...namo citer..

otak pon terngiang-ngiang nak tulis ape dalam blog...bole gitu??dari aku dok senang nak tido baek lah aku buat entry..

skrg nak citer pasal tajuk yang saya kemukakan di atas..*ha tu dia ciri-ciri secretary dah mula meresap ke dalam jiwa=)

arini adalah hari yang best dan tak best..okeh cite yang best dulu..pastu selang seli dengan yang tak best..pastu best..pastu tak best..ahaha konon banyak sangat la cite arini kan

pagi -pagi lagi aku dah keluar rumah..motip nye nak pegi kutip utang biz aku..then nak pegi ARIANI...dah 2-3 hari otak aku asyik duk ARIANI...ARIANI...ARIANI

sebabnye nak pegi mengutip member card yang aku citer hari tu.. dorang duk msg aku since Rabu lagi...suh ambik start hari Jumaat..siap cakap ade promosi la..apela..owh aku teracun ok!

sekarang bole la aku menerjah ARIANI time gaji tak dapat lagi..

masih ade saki lagi serdak-serdak duet biz aku...sket hari lagi melangut la bila duet biz da abes...dulu bukan maen beria duk disiplin..duet biz...duet biz...duet sendiri...duet sendiri..memang aku tak kacau la..siap asingkan..dulu aku ade duet 2 purse okay...siap asingkan tu...pinjam duet biz seposen pon ganti...tu dia punye DISIPLIN!!

tapi sekarang??

nan ado..purse ke mana..duet biz pon tinggal nyawa-nyawa ikan...sekarang ni aku menghabiskan baki-baki yang ade je la..tah bile nya aku nak restock barang...modal pon dah ke laut..takde maknanye ko nak restock...ahaha

eh skrg nak citer pasal biz aku pasal member kad?awat yang jauh benor aku duk konar ni=p

ok pendekkan citer..hari ni aku pon pegi la ARIANI..teros naek tingkat atas untuk ambik member card...masa kat kaunter tu dorang pon tanye la nama dan berapa belian yang aku dah buat..

aku pon cakap la..bla..bla..bla...

dan aku tao aku akan dapat pink card...sekali bos dia datang menyampuk.."untuk u i bagi special..GOLD CARD!"

aku memang pelik giler dah masa tu..sampai tak cakap banyak..tak tanye banyak sebabnya takot die salah cakap ke...dia nak tarik balik ke ke kad tu...ahah tu dia pon penangan dapat gold...

lepas isi borang sume baru aku tegor dorang...ahaha

FYI...cara nak dapatkan member card ni..korang kene buat belian:

pink card= RM200++
gold card=RM500++
paltinum card=RM2k++

maonye aku xhepy..beli secoet je..dapat member card mcm beli 2 coet..aahaha korang faham tak aku duk bercoet-coet ni??

kad ini sekarang OFFICIALLY milik aku skrg..sape-sape nak beli tudung kat sini meh la gune kad aku..aku tak dapat point pape pon..korang dapat diskaun lagi ade..

diskaun pada yang memang dah ade diskaun dan yang tak de diskaun..faham tak ni??kira even memang tudung tu dah diskaun..ko tetap dpt extra diskaun bila ada member card..tak ke berbaloi-baloi tu =)

diskaun bertambah bila 'pangkat' card ko bertambah..seingat aku pink card=5 %, gold card=10 % dan platinum card=15 %

bertambah lagi la member card aku..tak pe la tak dapat pink card ARIANI pon..aku dah ade pink card CR..ehehe

tapi kan suspek utama kenapa aku diberi 'kad emas' tu..sebabnye..aku bawak paper bag ARIANI dan pakai pon tudung ARIANI masa tu...tu dia punye la bodek kan..menjadi okay=p

padahal aku bawak paper bag tu sebab letak baju mane yang nak match ngan tudung..huhu

tapi kan punye la aku excited nak abeskan duet..ahaha dengar macam banyak nau duet aku kan..yela nak beli tudung la..sekali satu helai pon takde yang aku nak!!tensyen mak oooii...punye la banyak tudung satu pon takde..adeh frust aku nak guna kad baru tu..ahaha

yang ade pon size muke la tak ngam..bole je beli...tapi tanak la aku pakai keronsang mcm tudung-tudng lain kan..aku beli kat situ sebab itu (tak yah pakai keronsang) sekali kene pakai gak..cam tak berbaloi la..pastu aku hanya nak tudung twist..taknak tudung biase...ahaha cerewet piang gitu kekdahnye..

so frust di situ..lenguh kaki dan kepala aku duk 'tawaf' kedai...sekali balik dengan tangan kosong..hampeh...skrg ni pon masih tak puas hati...nak gak beli tudung..tak kesah la beli kat mane-mane pon...tu da punye nafsu syaitan nak abeskan duet *syaitan gak yang bersalah

padahal baju lama je pon..tapi sebab tudung tu selama ni aku pakai ngan tudung omak..huhu ngegade kan..lantak..janji aku ade tudung sendiri..tanak dah gadoh berebut tarik-tarik tudung setiap kali nak pakai tudung die..huhu

okay misi membeli tudung tak abes lagi..Sabtu aku nak sambung..gi kedai-kedai biasa pon lantak..janji ade

sedih sangat tak dapat abeskan duet semalam..duet pon dah menggeletar duk lam dompet..aku pegi buat spek..ahaha tak de dalam plan pon ye..tapi di maafkan la..sebab spek kat rumah da patah..alasan harus ade ye bagi megelakkan rasa bersalah kepada diri sendiri=p

pegi kedai spek..tengok design sket-sket..teros berkenan ambik yang ni..aku bab spek xcerewet sangat..sebab bukan selalu pakai pon..pakai masa ngadap PC je...


cantek x???yang penting CARLO RINO..ahaha katenye!

tapi tak leh lawan la spek 'mahal' mak aku..FURLA gitu..harga dah stok riban-riban...bukan sebab kaya pon..sebab bole claim..ahaha haruslah gune peluang yang ada...claim jangan tak claim..ehehe

hepy dapat spek baru..tapi tak hepy sebab tak dapat beli tudung

misi mencari tudung masih diteruskan..jom gi beli tudung lagi!=p

nota kaki:aku duk taip entry ni dari semalam...tapi laptop lak hang..so sambung pagi ni..bangon-bangon tido je teros ngadap blog..gigih tak aku??hehe

7 bisikan:

  1. wah, best ada gold card ariani..boleh shopping banyak2...hehehe

    ReplyDelete
  2. akak nak gunakan pon..sila sila..tarak hal punye=p

    ReplyDelete
  3. biler k.yani nk dtg bangi..?? meh2 nk pnjm card...hohoohho...

    ReplyDelete
  4. ahaha nanti akak pg akak roger N..best gak kan..pg ariani kt sane

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum..nak tnye klu nak beli tudung kat ariani,utk dpt kn disc kne bwk kad ye?klu bg no.mbr kad je bole x?

    ReplyDelete

Terima kasih untuk "Bisikan" Anda yang Menceriakan!
*Yani akan balas kunjungan anda.


"Yani doakan anda diberi kesihatan yang baik sepanjang zaman."