Friday, May 28, 2010
14
sekarang ni aku duk pening fikir..patot ke tidak aku ke bandung untuk shopping barang kawen

Malaysia:
1)ade je baju yang best2..tapi mahal
2)sume tu hanya lah untuk sewa
3)tak peningkan kepala fikir segala mak nenek..pegi je butik kawen teros book

Bandung:
1)sangat teruja dengan kain lace dan barang kawen yang murah
2)kene fikir harga tiket flight dan jugak accomodation sepanjang berada di sana
3)cuti..tidak2 mao seminggu kene cuti..aku kene save jugak untuk cuti kawen yang tak berapa lame ni ehem ehem..hint tu ye=p

arghhhhhhhhhhhhhhh tertekan duk fikir hal ni

korang plz..tolong aku..pegi atau tak??

14 bisikan:

  1. beli je kat sinie...yg penting save bajet...lepas kawen tu yg lg penting...byk nk pakai duit. ni pndgn aku je...muahahahaha!

    ReplyDelete
  2. ok hilmi..thanx..aku mmg menantikan pandangan sume pon

    ReplyDelete
  3. saye tak berapa suke bandung. buleh? hahahaa. m'sia pon byk gak jual brg2 cantik n murah. cuma kena rajen menggali le nak cr kat mana. huhu

    wuaaa yani bakal menamatkan zaman bujangnye dlm masa terdokat. weeheee =p

    ReplyDelete
  4. bg ha kalo g sane semat2 nok shopping brg kawen better dak yoh laa yani...nanti pas kawen g la..

    kat mesia nih ade je brg2 yg ok n murah...kena pandai servey...tu je...

    semngt deh g kedai haha..ha dok care2 ag..nanti laa after settle risik n tunang baru nok mkir..

    ReplyDelete
  5. salam yanie...mmg impian sume orang nak perkahwinan kita meriah~nak yang the best, kan..tp kalau kita kembali ke konsep perkahwinan dlm Islam, Allah dah pesan awal2 supaya elakkan mbazir dlm walimah.Lagipun nnt lepas kawen sgt2 menuntut byk duit..lebih2 bila dah duk umah sdiri..nak beli perabot umah berabis puluh2 ribu jgk..kat Msia pn byk brg yg ok2,lagipun nant pas kawen nk gak spend duit n cuti utk honeymoon..ni pendapat daa..dulu daa pon geram nak g Bandung tp hubby nasihatkan mcm daa advice yanie ni..sbg sahabat, daa ingatkan je..All the best!!

    ReplyDelete
  6. kite sbg pengantin kalo bleh nak yg terbaik kan! ialah kawen pun sekali je dlm idup....insyallah (he..he...)kalo ikut hati nak yg seba sempurna...betul x?

    dulu pun time syah nak kawen mcm tu jugak kalo leh 1 butik kat Malaysia nak jelajah...he...he...nak jd yg lain dr lain lah konon nye...

    p lame2 pikir ngan hubby dulu katenye yg penting pas kawen...memang betul pas kawen nak pki duit byk sangat...terase bile duk bedua..

    p skrg ni kat malaysia pun ape kurang hebatnye...lagi2 kat Jakel a hingga z sume ade di sediakan...lawo2...p gantung pade bajet ar...kalo nak ke bandung tu tepulanglah...

    ini pandangan saje ye...

    ReplyDelete
  7. ye betol..aku stuju..mjlis ni kejap je.xpyh membazir..pas kwin bykkkk pkai duit

    ReplyDelete
  8. betul2...sy pun pk gitu yani...sume pendapat di atas ade betulnya...lepas kawen lg byk duit nak pkai...

    ReplyDelete
  9. betul2...sy pun pk gitu yani...sume pendapat di atas ade betulnya...lepas kawen lg byk duit nak pkai...

    ReplyDelete
  10. haaa~ majority ckp tak yah tu... jom gi makan mee bandung...sedap gak... Jom~ Jom~

    ReplyDelete
  11. ikut laa kak mane y jimat..tp nk kawen ni mmg banyakkkk pkai duit..da ujung2 lg banyakkk..so..kne pndai manage..

    tp klo duit no prob..terjah je laa bandung...huhuhu

    ReplyDelete
  12. akak ada cara

    1) list kan barang apa nak beli tuk kawen
    2) barang2 tambahan yang boleh dibeli kalau pergi bandung cth kad kawen, bunga telur dsbg
    3) kira budget, bezakan harga barang2 kat mesia, dan harga barang2 kat bandung yg dah campo htl, tiket, dll.

    tp kan tapi... memang ler kain2 kat sana canteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek.... kat sini maunya beratus2 harga kain bersulam bermanik tu, kat sana murah..!! kad2 kawen kat sana pun murah2

    ReplyDelete
  13. tgk tu kak amy lagi nak meracun adeh!

    ReplyDelete
  14. kalau nak kain kawen kat bandung, kirim kat kawan kak amy sepasang rasanya tak salah kot...

    dia nak pi ujung bulan ni.. kalau bg kat dia duit, kaler apa, nak yg jenis cemana, rasanya pandai ler dia pilih kot... at least baju masa sanding memang nak gak yg cantik kann?

    ReplyDelete

Terima kasih untuk "Bisikan" Anda yang Menceriakan!
*Yani akan balas kunjungan anda.


"Yani doakan anda diberi kesihatan yang baik sepanjang zaman."