Friday, June 17, 2011
2
dah lama sangat kami suami isteri tak stay rumah sendiri pada hari minggu...biasanya hari Kamis pas keje zaaass pegi rumah mak!masa mane nak sapu dan kemas rumah kan?hoho~~


sejak aku alahan terok dan jugak tak leh masak..memang berkampung rumah mak jela wekend..at least kat sana makan minum suami aku terjaga..hihi suami aku pon rase makan minum aku terjaga kat sana even aku takde la makan sangat pon..dia cakap nak bagi aku heppy sket bila duk rumah family(tenkiu sayang)~~sape tak hepy duk rumah family kan =p *sebelum kawen dulu menggelupur sangat nak duk ngan suami berdua kan..bila dah kawen rasakan sendirik...ahahaha

bukan nak cakap tak suke duk rumah sendiri..tapi agak bosan la..asyik aku pandang muke ko..ko pandang muke aku..kalau kat rumah mak terhibur sket ade adik beradik dan astro~~ye rumah kami takde astro...kami bukan orang senang sangat **TDDMKA(tangan di dada mata kat atas)

so pagi ni..kami konon-konon nak bergotong royong la nak bersih rumah..nak sapu daun kat laman..nak sapu satu rumah..nak cuci tandas..nak sapu bilik segala la kan...tapi konon jela kan..kalau kul 8 duk tergolek atas katil lagi..ko tolak aku sih bangon..aku tolak ko...sudahnya pukul 10 baru aku bangon..tu pon lepas suami aku mandi *sangat isteri yang solehah kan

sempat la aku sapu satu bilik yang kitaorang tidur..bilik lain..hm lain hari la kot aku sapu..muahaha debu dekat 1 penyodok ko!mendapat la aku lepas 3 minggu tak sapu bilik kan..selama ni aku buat-buat pejam mata je tengok debu tu..dah tu memang tak larat sangat...aku pernah cuba duk sapu-sapu rumah aritu..sekali teros flat..so suami aku cakap rehat jela dulu buat masa ni...hihi

suami aku sempat la menyangkul rerumput yang tumbuh segar kat laman rumah..dan basuh baju..pastu dalam kul11 baru hegeh-hegeh nak breakfast..sangat tak bagos untuk ibu mengandung kan..tapi aku tak bape selera sangat..nak buat cane..janji aku tak nak perot kosong..sebab nanti aku gak yang susah..muntah la ape lagi

kami makan roti canai dan jugak nasi lomak...lepas je breakfast terasa macam nak menikmati pemandangan pantai..ahahaha konon padahal rumah aku dekat je pon dengan pantai...tapi tah la selama ni kurang menghargai kot =p


so ktorang pegi la ke Lagoon..sebelah Masjid Terapung dekat Kuala Ibai tu je...kalau orang Terengganu tao la kot mane tempat ni

tetibe ade bot kecik-kecik kat situ..air pon jernih sangat

best kan tempat ni..time ni air dah agak pasang sket..kalau tak kat tengah tu air still kat betis lagi

ni kat tepi pon air dah nak cecah lutut..tapi best la sempat merendam kaki kat sini...lama sangat aku rasa tak jejak kaki ke pantai...jangan kata ke pantai..keluar rumah pon jarang..aku hanya duk tido je selama ni...puas tido aku tengok tv..

ini lah latest gambar aku sekarang..perot dah 4 bulan lebih pon tak nampak lagi..mak aku selalu tak puas hati cakap ala kejap je ni kurus..nanti dah selera makan tengok la..sume benda nk makan..masa tu badan aku akan jadi sebesar mak aku..bole gitu??

tak puas hati la tu aku slim sekarang..kah kah kah..mok mok =p


kami jumpe belangkas kat tepi tu..tapi tak berani nak pegang

best tengok budak-budak ni duk mandi..teringat time dulu-dulu setiap hari Jumaat family aku akan ber'picnic' kat sini..pagi-pagi cuaca redup dan air surut lagi..rindu sangat saat tu...tengok budak-budak teringat kat adik-adik aku..tapi dulu dorang kecik lagi..so nampak cute jela..sekarang dah tua bangka dah...muahaha

mok..jom kita repeat picnic sini macam dulu..ade beran??*bajet mak aku baca la ni


gambar kami suami isteri..best!tapi lagi best kalau aku dapat mandi..hoho~

aku adalah memakai sunglases suami..sian die sepet-sepet dah mata..aku punye tertinggal kat rumah..yela memang tak bajet pon nak datang sini kan..hajatnye nak gi breakfast je pon..tengok la pakaian aku tu..macam minah indon je

kasi can la aku letak gambar banyak-banyak sket...dah lama aku tak tepek gambar macam ni kan..ater..dah lama tak update blog

owh ye masa nak pinjam spek suami tu kan..aku cakap la nak pinjam spek bole?silau la..

tao ape suami aku jawab..hmmm ambik la spek ni..demi baby ok je...untuk mummy dia tak dapek la...keji tak??ahahah takpe la janji aku dapat kan

lepas tu aku cakap la bestnye dapat menikmati pemandangan kat sini kan...suami aku sound balik..orang tu pakai spek bole la..kite ni nak bukak mata pon tak dapat..ahahaha padan muke di situ =p

cuaca agak panas tapi berangin..syoook

kat ujung sane..tempat yang aku bulatkan tu..adalah kuda..ada orang mandikan kuda..ditariknya kuda tu masuk dalam air sampai nampak kepala je..ahahaha comel je..kan best kalau aku dapat duk atas kuda time dia masuk dalam air tu *berangan je la mampu...takpe berangan tak yah bayar kan

lepas tu kami naik atas..beli bebola yang cucuk-cucuk tu..sekarang dah RM2 eh secucuk..dulu aku beli time singgit je..nampak sangat lama tak beli..beli air kelapa dan rojak buah jugak..rojak tu kuah dia memang dah sedap sangat...but tooo bad ade ke jambu dia (aku beli jambu je..tak campur buah lain) rasa lipas..sekali mkn macam eh..betol ke..makan lagi..memang sangat rasa okay..suami aku pon cakap gitu...alahai sayangnye..sebab kuah rojak tu sedap sangat

pengotor la dorang ni ..tak basuh ke jambu tu dulu..sudahnye dalam tong sampah la kamu..air kelapa pon rasa air gula je..lepas ni sory la nak beli lagi kan

so itula jela dating kami suami isteri di hari minggu...duk sini..takde la nak pegi mall ke ape..harapan jela...lagipon tengah kering ni...tempat macam ni jela mampu..hihi tapi pape pon sangat membahagiakan....eceeeewah..yang penting kualiti masa tu kan..tak kesah mane pon ko pegi...yang penting kita enjoy!!

nota kaki:ahad ni cuti...mane eh nak pegi..tak kan duk lepak rumah je...alahai

2 bisikan:

  1. bestnyeeeeeeeeeeee yani.... 24hrs dgn hubby... jelessss akak... huhu

    ReplyDelete

Terima kasih untuk "Bisikan" Anda yang Menceriakan!
*Yani akan balas kunjungan anda.


"Yani doakan anda diberi kesihatan yang baik sepanjang zaman."