Tuesday, September 15, 2015
26

Konsep "Diet Salah"

Ramai orang ingat cara nak kurus adalah dengan diet. Diet ini maksudnya sanggup berlapar tak nak makan dan tak nak makan nasi. Sebenarnya konsep kurus ni adalah SANGAT SALAH. Cara ini sebenarnya akan buat anda rasa nak makan yang membuak-buak dan ianya tak baik untuk kesihatan. And end up anda still kat berat yang sama dan tahap kesihatan anda tak baik, selalu tak sihat, letih dan mengantuk.



Tau tak anda pemakanan dan diet yang baik adalah dengan mengambil sarapan, makan tengahari dan makan malam secara tetap tanpa perlu skip satu meal pon?

Anda sebenarnya boleh makan apa saja yang anda suke tanpa perlu rasa lapar dan bersalah, dalam masa yang sama anda masih lagi dalam proses untuk menguruskan badan.

Kan?


*****

Baca Selanjutnya Di Sini

*****

26 bisikan:

  1. hehehe.. bese cm tu la mind kte kn..asal nk diet, mesti x nk mkn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn... yang biasa akan jadi terbiasa... projekseksi akan bantu biasakan yang luarbiasa...

      Delete
  2. assalam...makan berperaturan n ikut keperluan tubuh yg penting tu...

    ReplyDelete
  3. betul tu, nak diet kena makan secara seimbang.. bukannya menghindari sesetengah kumpulan makanan seperti karbohidrat secara drastik.. apa yang penting makan semua kumpulan zat makanan, namun perlu hadkan pengambilannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Aiza dah boleh jadi Coach SEKSI ni... Jom!

      Delete
  4. Ramai yang masih salah faham tentang konsep diet nie..

    ReplyDelete
  5. Diet .. ooo diet .Memang penting diet yang betul untuk mereka yang menjaga kesihatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuma bila kata diet ialah jangan makan nasi...itu salah....

      Delete
  6. ngeh2.. betoi2 kena setkan balik cara yang betoi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.... Jom bersama #projekseksi kita bantu mereka perbetul diet...

      Delete
  7. eeh CT datang bertandang.. memfolow folow =)

    ReplyDelete
  8. Selalu salah dalam diet menyebabkan badan tak kurus2... hehe.. itu lah sy...
    kena faham lebih utk diet..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom Sertai SEKSI, kita sama-sama kurus secara berjemaah...

      Delete
  9. Teruja nampak perkataan diet... my aim.. my target.. tapi.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapinye boleh dibantu bersama #projekseksi... Jom! Sertai Seksi...

      Delete
  10. Haha.. memang tahu ni.. tu yang selalu makan je 3 kali sehari. Tapi kalau berat mula naik n nak makan sambil diet tu mulala perut ni macam2.. mujurla setakat ni takdela berat sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. (h) Good...
      pentingnya bila diri sendiri ada kesedaran untuk hari esok yg lebih baik..

      Delete
  11. ASSALAM...DH MKN MLM JGN SKIP PULA...

    ReplyDelete
  12. betul tu.. memang xboleh skip time makan

    ReplyDelete
  13. Pernah juga tak makan malam kerana nak kuruskan badan..rupanya cara itu tidak betul. Malah, akan makan lebih banyak jika terasa lapar

    ReplyDelete

Terima kasih untuk "Bisikan" Anda yang Menceriakan!
*Yani akan balas kunjungan anda.


"Yani doakan anda diberi kesihatan yang baik sepanjang zaman."